התבגרות האוכלוסייה והעלייה ברמת החיים הביאה בעשור האחרון לפריחה בתחום הדיור המוגן. מתחמי דיור מוגן המוקמים בכל רחבי הארץ, מציעים לבני גיל הזהב אפשרות להעביר את שנותיהם האחרונות בתנאים שלעתים קרובות אינם נופלים מהמוצע בבית מלון ברמה גבוהה.
מבחינת מתכנן מערך המזון, ישנם מספר נושאים הדורשים התייחסות – אם בבתי האבות המסורתיים עדיין מקובל לקבל את המזון מחברת קייטרינג ולחמם אותו להגשה, במתחמי הדיור המוגן החדשים נדרש מטבח מבשל המסוגל להוציא מזון ברמה גבוהה. חדר האוכל המרכזי יהיה אף הוא ברמה גבוהה, עם דלפקי הגשה ושרות עצמי ברמה שאינה נופלת מאף בית מלון. בנוסף, ישנן גם מחלקות סיעודיות הדורשות שינוע מזון (בדומה לבתי חולים) והגשה במחלקה, לרבות מתן פתרונות עבור בני משפחה.
מתחמי דיור מוגן גדולים מציעים גם בתי קפה לבילוי ולאירוח אותם יש המופעלים ברמה גבוהה.