תכנון מסעדות הוא לרוב פרויקט של אהבה. מדובר בחלום שמתגשם, אך פעמים רבות החלום מתנגש באילוצי המציאות (לדוגמה: שטח נתון קטן מדי, מבנה לא מתאים או הנחיות מחמירות של משרדים ממשלתיים).
תפקידו של מתכנן המטבחים הוא לנווט בין כל האילוצים ולעזור לחלום לקרום עור וגידים. זאת ע"י התאמה לשטח הקיים והמוגבל, ע"י מציאת פריטי הציוד שיפתרו בעיה ספציפית ולעיתים ע"י עזרה לשותפים צעירים ונלהבים להגיע לעמק השווה לגבי שינויים הכרחיים בתפריט הקולינרי שיצרו.
בדוגמא שלמטה: מסעדה בה מתקיימות פונקציות רבות – ארוחת בוקר חלבית וצהריים וערב בשריות, כאשר בנוסף לכך יש במקום גם בר וחדר אירועים. השטח שהוקצה למסעדה, הממוקמת בקומת הגג של המבנה, היה מוגבל.
בסופו של דבר הצלחנו למצוא שטחים בקומת הקרקע (בה ממוקם בר לובי עם מטבח תומך משלו), בהם מוקמו פונקציות של קליטת חומרי גלם, אחסון והכנת ירקות עבור המסעדה הראשית.